18 juli 2024

Vakantiefoto van het Jaar 2012

De mooiste vakantiefoto's van 2012

snowboard-kopen

De eerste sneeuwvlokken vallen

De winter komt eraan en dat betekent skiën! Misschien ga je al jarenlang op wintersport, maar als dit je eerste keer wordt, zijn er wat dingen wat je moet weten. Als je het woord wintersport hoort, dan denken mensen al gauw aan skiën. Maar je kunt naast skiën ook gaan snowboarden. Snowboarden wordt moeilijker beschouwd dan skiën, maar dat hoeft helemaal het geval niet te zijn. Het is simpelweg gewoonlijker dat je eerst begint met skiën, omdat je dat meer hoort. Maar snowboarden kun je ook makkelijk mee beginnen, het is maar net wat jij wil. Dus sta je in een winkel waar je je wintersport benodigdheden kunt halen, loop dan niet zomaar langs een snowboard dames!

Wat is het verschil tussen skiën en snowboarden?

Je bent erg aan het twijfelen in de winkel over het snowboarden of de skiën voor  dames. Om de knoop door te hakken, is het handig om eerst te weten wat het verschil is tussen snowboarden en skiën. Laten we voorop stellen dat beide leuk is om te doen en dat je uiteindelijk van beide plezier kunt hebben, dus welke keuze je ook maakt, het gaat sowieso goed komen. Het verschil tussen snowboarden en skiën heeft te maken met hoe snel je de techniek onder de knie wil krijgen. Dit is erg persoonlijk gebonden, dus je moet zelf uiteindelijk de keuze maken of je voor het snowboard gaat of voor de ski’s. Daarnaast kan je kiezen uit verschillende merken, denk bijvoorbeeld aan bataleon snowboards.

Wil je zo snel mogelijk de berg af of de techniek leren?

Je kunt op twee manieren leren om te snowboarden. In het begin kun je met skiën makkelijk blijven staan en hierdoor krijg je het idee dat dit ook makkelijker is om te leren, maar het duurt juist langer om de techniek goed onder de knie te krijgen. Snowboarden leer je juist snel, maar het duurt lang voordat je kunt blijven staan. Vaak is het leren van snowboarden daarom ook pijnlijker dan skiën, maar je hebt het wel sneller onder de knie. Dus wil je de techniek graag snel leren, dan kun je kiezen voor snowboarden, maar vergeet niet dat hier meer blauwe plekken bij komt kijken. Kies je voor skiën, dan moet je geduld hebben voordat je het echt onder de knie hebt.