18 juli 2024

Vakantiefoto van het Jaar 2012

De mooiste vakantiefoto's van 2012

Ga wijs op reis.

Toeristen kunnen nu zo langzaam aan weer op pad. Dan komt er hopelijk een negatief reisadvies voor de hele wereld van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het advies is, blijf in Nederland en ga goed voorbereid op vakantie. Vakantielanden kunnen aanvullende eisen stellen aan Nederlandse toeristen Dit kan betekenen van een vaccinatieverplichting en een negatieve corona test tot een quarantaine plicht. Bij coronatest Nederland vind je veel info.  Ga wijs op reis. En als je weer op vakantie gaat maak dan vele, mooie en zonnige vakantie kiekjes. Laat de camera zijn werk weer doen.

Een uitgebreid assortiment in mondkapjes

Je bent allang verplicht niet-medische mondkapje te dragen, dit geldt voor alle reizigers en medewerkers in het openbaar vervoer. Niet-medische mondkapjes zijn geschikt voor het gebruik in vliegverkeer, ter bescherming als manicure, pedicure, schoonheidssalon, kappers, tattoo shops. Bij mondkapjes.nl vind je een enorm uitgebreid assortiment. 

Een steriel mondkapje

Een paar belangrijke regels in het OV met mondkapjes. Bij elke reis in het OV heb je een nieuw of gewassen mondkapje nodig. Dus als je in de ochtend én in de middag of avond reist, heb je twee mondkapjes nodig, of moet je het tussendoor goed wassen. Zonder mondkapje kom je de trein, bus, tram of metro niet in. Hoe je zelf een mondkapje maakt, laat de overheid je zien. Het advies is om het mondkapje in het OV zo min mogelijk af te zetten. Een zakdoek voor je mond en neus knopen is niet voldoende omdat die niet genoeg aansluiten op je gezicht. Een herbruikbaar mondkapje moet je zo steriel mogelijk bewaren. Bijvoorbeeld in een afgesloten zakje.

Wat is een corona zelftest?

Sinds kort kun je corona zelftesten kopen of bestellen. Zal ik je wat uitleggen wat een corona zelftest is, het gebruik en de betrouwbaarheid van corona zelftesten. Een zelftest voor corona is een antigeen sneltest, en niet hetzelfde als een PCR-test die in teststraten wordt uitgevoerd. Wanneer de uitslag van de corona zelftest positief is, bestaat een grote kans dat je besmet bent met het coronavirus.