28 mei 2024

Vakantiefoto van het Jaar 2012

De mooiste vakantiefoto's van 2012

Den Helder

Den Helder is een stad in Nederland, gelegen in de kop van Noord-Holland. Het ligt aan de noordkant van het eiland Texel en staat bekend om zijn unieke ligging.

De populairste activiteit wanneer mensen een dagje uit zijn in Den Helder is een bezoek aan attracties zoals Fort Kijkduin en de bloemenduin.

Fort Kijkduin is een fort, gebouwd tussen 1867 en 1870, dat tot 1963 voor militaire doeleinden werd gebruikt. Tegenwoordig is het opengesteld voor het publiek als openluchtmuseum. Fort Kijkduin ligt op een van de hoogste punten van Den Helder. Het biedt een prachtig uitzicht over de stad, Texel en zelfs Noorwegen! Het fort heeft meerdere attracties zoals musea, rivieren en meren en ook meerdere activiteiten zoals boogschieten, vissen en vogels kijken. Op Fort Kijkduin kunt u zelfs een woonboot huren.

De Bloemenduin is een duin die deel uit maakt van het grootste nationale park van Nederland: De Duinen, wat letterlijk ‘de duinen’ betekent. Dit gebied is een natuurreservaat en laat ons zien hoe ons land er na de laatste ijstijd uitzag. Dieren als zwijnen en herten leven in dit prachtige landschap en u kunt een bezoek brengen aan het maagdelijke strand van Bloemendaal of genieten van een ijsje bij een van de vele cafés die op de Duinen gevestigd zijn.

Andere activiteiten zijn meer sportief van aard, zoals surfen op het Bloemendaalse strand, dat een internationaal bekende school heeft, kiteboarden bij De Koog of mountainbiken over fietspaden die de hele stad doorkruisen. Ook de Juttertje Gatske-wandeling is erg populair, omdat deze door een prachtig landschap voert met prachtige uitzichten over het eiland Texel en het Markermeer, beide aan zee en boven op de duinen.