24 april 2024

Vakantiefoto van het Jaar 2012

De mooiste vakantiefoto's van 2012

geld lenen vakantie

Geld lenen voor vakantie

Als je in Nederland studeert aan een Hogeschool of Universiteit dan ontvang je als student een lening van de DUO. De studiefinanciering van de DUO is bedoeld om jou te helpen een deel van jouw collegegeld en levensonderhoud te betalen. Deze lening is voor jouw als student vaak niet genoeg om bijvoorbeeld ook jouw welverdiende vakantie mee te betalen. Omdat het lastig is om naast je studie ook te werken zijn er mogelijkheden om geld lenen vakantie, een zogenoemde vakantielening. Veel studenten zijn bang dat een extra lening problemen oplevert met DUO, maar hier hoef je echt niet bang voor te zijn!

geld lenen vakantie

Vakantielening student

Er zijn voor studenten mogelijkheden om een extra geld te lenen zonder dat dit invloed heeft op de studiefinanciering van de DUO. Onder andere banken bieden studenten die een studentenrekening hebben diverse mogelijkheden om geld te lenen voor bijvoorbeeld een welverdiende vakantie. In het volgende enkele mogelijkheden:

Rood staan voor studenten

Bij verschillende Nederlandse banken kunnen studenten die een studentenrekening hebben tot een bedrag van 1000 euro in de min staan. Een student kan bij de bank alleen een studentenrekening openen als de studiefinanciering van DUO op deze studentenrekening wordt gestort.

Studenten creditcard

Als je een studentenrekening hebt bij een Nederlandse bank dan kun je bij jouw bank ook een studenten creditcard aanvragen. Met een creditcard kun je betalingen doen zonder dat deze direct van jouw bankrekening worden afgeschreven. Maandelijks worden door de bank alle bedragen van jouw rekening afgeschreven. Je moet dus wel zorgen dat je aan het einde van de maand genoeg geld op je rekening hebt om de creditcard rekening te betalen.

Persoonlijke lening

Studenten die werken of een ander vast inkomen hebben, kunnen bij Nederlandse banken ook een persoonlijke lening aanvragen. Deze lening krijg je in één keer op jouw bankrekening stort en betaal je maandelijks terug. Het nadeel hiervan is dat je wel direct rente betaald over het hele bedrag dat je hebt geleend.

Ga op vakantie!

Er zijn dus genoeg mogelijkheden om geld te lenen voor een welverdiende vakantie. Geld lenen heeft geen invloed op de studiefinanciering die jij van de DUO ontvangt!