13 juni 2024

Vakantiefoto van het Jaar 2012

De mooiste vakantiefoto's van 2012

Bootverhuur Rotterdam

In de vaargebieden Kralingse Plas, De Schie en Rotte en de Rottemeren biedt RotterdamBoot bootverhuur aan. Heerlijk een dagje buiten op het water met collega’s, vrienden of familie.

De RotterdamBoot

Op de boot kunnen zeven personen mee (maximale totale gewicht is 800 kilogram). De boot is volledig elektrisch en je hebt geen vaarbewijs nodig (vanaf twaalf jaar mag je de boot besturen). Op verzoek kan je een zwemvest (ook voor honden), een koelbox, dekentjes en kussentjes meekrijgen op je tocht. Deze extra’s zijn allemaal gratis.

Vaargebied De Kralingse Plas

Dit is een zeer populair recreatiegebied op een steenworp afstand van het centrum van Rotterdam. Vaar langs de specerijmolens De Lelie en de Ster, of geniet van leuke eilandjes. Onderweg kan je aanmeren bij horecagelegenheden voor een drankje en een hapje. Als je graag in een buitengebied zwemt kan et het Kralingse strand aandoen, maar controleer wel eerst even de zwemwater-app: zwemwaterapp.

Vaargebied De Schie

De Rotterdamse Schie is voor het grootste gedeelte een gedempt kanaal tussen Overschie en Rotterdam. De Schie is een afwisselend gebied met het schilderachtige Delfshaven en mooie terrasjes. Als je nog even verder vaart kan je bijvoorbeeld de Euromast vanaf het water bewonderen en aan het einde van het Noorderkanaal vind je de Van Nelle Fabriek.

Vaargebied Rotte & Rottemeren

De rivier de Rotte waarnaar Rotterdam genoemd is, loopt tot Moerkapelle, circa 22 km verderop. De Rottemeren zijn echte watersportgebieden. Vanuit de hectiek van de stad kom je in de rustgevende natuur terecht. Onderweg is er genoeg gelegenheid om te stoppen bij horecagelegenheden. In de Rottemeren kan je op een warme zomerdag heerlijk een frisse duik nemen. Check hier ook weer eerst de zwemwater-app.