24 april 2024

Vakantiefoto van het Jaar 2012

De mooiste vakantiefoto's van 2012

Een heerlijk dagje strand

De scholen zijn gesloten, de temperaturen beginnen te stijgen en iedereen is lekker buiten: de zomer is in volle gang! De tijd om van het mooie weer te genieten in de tuin of in het water, alleen heeft niet iedereen de beschikking over een grote tuin of plek aan het water. Dan is het strand een uitkomst. Zo kunnen je kinderen er fijn met het zand spelen, de zee induiken of gewoon lekker luieren. Met onderstaande tips maak je je stranddag nog leuker en gezelliger!

Tip 1: Ga voorbereid op pad

De meesten wonen niet pal aan het strand. Je kan dus niet even heen en weer lopen om wat spulletjes te halen, tenzij je natuurlijk een strandhuisje hebt of vlakbij woont. Daarom moet je voordat je weggaat alle benodigdheden op tijd pakken. Denk bijvoorbeeld aan zonnebrand en badlakens, maar ook genoeg water. Vers eten en ander drinken dat koud moet staan, kan je het beste de dag van te voren pas klaar zetten. Bovendien is het belangrijk om op tijd weg te gaan: om mooie dagen ligt het strand vol en daarnaast is het ook nog eens lastig om een plekje te vinden om te parkeren! Houd hier dus rekening mee. Overigens lig je dan ook niet op het heetste moment van de dag aan zee, maar kan je tijdens die periode wat gaan lunchen of de schaduw opzoeken.

Tip 2: Strandballen en andere spullen

Ga je met kinderen naar het strand? Dan is het verstandig om wat spullen mee te nemen waarmee ze kunnen spelen en zich de hele dag kunnen vermaken. Denk aan emmertjes en scheppen, frisbees, maar ook strandballen. Wil je zeker weten dat ze niet kwijtraken? Dan is strandballen bedrukken een goede optie. Zo weet je zeker dat je niet iemands anders spullen meeneemt van het drukke strand en je kunt ook gemakkelijk je eigen spullen herkennen. Kijk eens op https://www.bedrukken.nl/ voor meer informatie. Voor jezelf is het natuurlijk om ook wat te doen als de kinderen zich vermaken. Neem bijvoorbeeld een boek of een tijdschrift mee of andere spelletjes, zoals een kaartspel, om met je partner of oudere kinderen te spelen. Zo wordt het voor iedereen een leuke dag!

Tip 3: Bescherm jezelf tegen de hitte

Op het strand in Nederland staan geen bomen. Je kunt jezelf dus moeilijk beschermen tegen hitte, vooral niet op het heetste moment van de dag. Dat is tussen twaalf en drie uur ’s middags. Neem uit voorzorg een parasol mee of een tentje. Hier kan je dan in zitten en even ontkomen aan de hitte. Echter, het allerbelangrijkste is om je constant te blijven insmeren: ook in de schaduw kun je verbranden met een krachtige zon!