28 mei 2024

Vakantiefoto van het Jaar 2012

De mooiste vakantiefoto's van 2012

Goedkoop op reis gaan. Het kan!

Het liefst zouden wij continue op reis gaan. Dit is jammer genoeg een dure bedoening. Tenminste dat denken de meeste. Als je slim te werk gaat kun je namelijk fors besparen op je reis. Van goedkoop vliegticket to geld sparen door meer te wandelen. Er zijn een heleboel tips die je kunt gebruik. Wij hebben in deze reisblog de beste tips verzameld die ook jij op je volgende reis kunt gebruiken.

Boek vroeg

De makkelijkste tip is vroeg boeken. Dit weten waarschijnlijk de meeste mensen, maar toch boeken mensen vaak veel te laat. Dit misschien omdat ze niet zo ver in de toekomst kunnen plannen of willen. Dit zouden ze echter wel moeten doen omdat je er zoveel geld bespaart. Iemand die in hetzelfde vliegtuig stapt kan gemakkelijk 100 euro minder betalen dan iemand ander alleen omdat hij vroeger heeft geboekt.

Reis buiten de hoogseizoen

Deze tip is waarschijnlijk minder populair. Als je ergens naartoe gaat wil je natuurlijk in het hoogseizoen gaan omdat het dan het mooiste weer voor die plek is. Dit weten vliegmaatschappijen en hotels en zetten de prijs fors naar boven. Zou je dus buiten het hoogseizoen reizen, zou je veel minder voor hetzelfde hotel moeten betalen. Nog een pluspunt is dat er veel minder toeristen zijn buiten het hoogseizoen.

Zoveel mogelijk wandelen

Als je al op reis bent is het een goed idee om zoveel mogelijk te wandelen. Zo zie je veel meer van de stad en spaar je veel geld dat je anders voor openbaar vervoer zou uitgeven. 

Airbnb

Boek een Airbnb. Airbnb’s zijn appartementen die door lokale mensen worden verhuurd aan toeristen. Zo verdienen deze een beetje meer geld en bespaar jij ook geld. Airbnb’s zijn namelijk goedkoper dan hotels. Je hebt ook vaak de privacy van een heel appartement of een kamer.